*****************

Háztartási gépek villanymotorjai

A globalizáció áldásos hatása következtében tapasztalhatjuk, hogy az általunk naponta használt háztartási gépeink, kéziszerszám gépeink, illetve mindennapi életünket könnyebbé, kényelmessebbé tevő gépeink üzemszerű működési ideje alig, vagy meg sem haladja a gyártó által adott garancia idejét. Ezt nem befolyásolja a megvásárolt termék ára sem. A javító-szervízek, egyes gépcsaládoknál (mosógép,- mosogatógép,- porszívó stb.) különböző részegységek javításával nem foglalkoznak. Az esetek túnyomó részében komplett egységek cseréjével hárítják el a meghibásodást. Ennek oka, hogy a szervizek "nem javítható"-nak minősítik ezeket az alkatrészeket, többek között a villanymotorokat is. Ez a javítási módszer igen költséges az ügyfél részére, főleg ha lejárt a garancia idő. Azonkívűl iszonyúan pazarló, és ráadásul környezetszennyező is.

Ezért, a teljesség igénye nélkül, a mosó és mosogatógépek úgymond "nem javítható" kategóriába tartozó, működtető villanymotorok és vízszivattyú motorok költségkímélő javításának lehetőségét kínáljuk fel.

Ha meghibásodott a villanymotor

Ajánljuk mindazoknak az itt található takarékos megoldási lehetőséget, akik nem feltétlen hívei a - "dobd el, vegyél másikat!" - kultusznak. Van néhány egyszerű kéziszerszámuk (csavarhúzó, fogó, kalapács stb.). Éreznek magukban annyi késztetést valamint rátermettséget, hogy az elromlott gépből néhány csavar és egyéb csatlakozó elem eltávolítása után kiszereljék a meghibásodott villanymotort és eljuttassák hozzánk javítás céljából.

A részünkre átadott villanymotorokról állapotfelmérést, hiba megállapítást készítünk. Ezt figyelembe véve adjuk meg a javítási költségre vonatkozó árajánlatunkat. Tekintettel arra, hogy a hiba korrekt megállapítása csak a villanymotor szétszerelése után válik lehetővé, 1.500 Ft. szerelési díjat számítunk fel. Ezt az összeget csak akkor kell külön megfizetni, ha a javítást az ügyfél nem rendeli meg.

Megtakarítási példák

(1.) Egy átlagos automata mosógép új villanymotorjának (szénkefés) kereskedelmi ára általában 38 és 59 ezer Ft. között van. Amennyiben csak csapágy cserét kell végezni akkor a javítási költség, jóminőségű csapágyakkal szerelve, 15 ezer Ft. A megtakarítás 60-74% !! Ha tekercselni is kell úgy a komplett javítás összege 26 ezer Ft. Ekkor a megtakarítás 30-55% !! A megtakarításokhoz még számolja hozzá a szerelő, munka és a kiszállási díjját is.

(2.) A mosogatógépek keringető szivattyúja 35 és 50 ezer Ft közötti áron kapható. Amennyiben csak csapágy cserét kell végezni akkor a javítási költség, jóminőségű csapágyakkal szerelve, 15 ezer Ft. A megtakarítás 57-70% !! Ha tekercselni is kell úgy a komplett javítás összege 22.250 Ft. Ekkor a megtakarítás 37-56% !! A megtakarításokhoz még számolja hozzá a szerelő, munka és a kiszállási díjját is.

(3.) A kéziszerszámgépek esetében csak a közép és a felső árkategóriába tartozó gépek esetén, a vételárhoz viszonyítva jelenik meg 30-70% megtakarítás. A 2-3 ezer forintos (Tesco-gazdaságos) gépeket nem lehet gazdaságosan javítani.

(4.) Az egy és három fázisú villanymotorokkal szerelt házi vízellátó berendezések, víz és szennyvíz (zagy) szivattyúk, vízforgatók, kompresszorok és egyéb gépek esetén - melyek nem a legsilányabb gyártmányok közé tartoznak - a termék bekerülési árához viszonyítva el lehet érni 30-60% megtakarítást.

Garancia

Az általunk végzett komplett javításokra (tekercselés + csapágycserék, jó minőségű csapágyakkal + tömítések cseréje stb.) 6 hónap garanciát vállalunk.

Azonnali információ
hétfőtől - szombatig:

Mobil: 06 70 512 7255

Vissza